Monday, April 1, 2013

i-city..hadiah birthday dr ashinaz:)

Assalamualaikum wbt..
alhamdulillah..dapat lagi post sesuatu di blog yang dah lama bersawang..
sempena birthday sy yang ke-tutttt..hehehe ..teka2 berapa?
kalau betul bg satu hadiah..nk tau hadiah apa?hehe..rahsia..
ashinaz dah bwa g jalan2.dia blnja makn di old town..old town tau!(baca dengan nada teruja)hehe
sy xpernah makan di old town..sy suka makan di kedai makan biasa sj:)
pas makan kami jalan2 ALAMANDA putrajaya..jalan2..nak main bowling ramaiiii sangat org..nasib x jd main, kalau x, sy akan malu sbb bola mesti akan masuk longkang..haha..sy pernah main bowling skli shja, 2 pun sbb kena join yang GIATMARA anjurkan..sy blajar giatmara?ye..sy blajr giatmara batu buruk,fashion and dressmaking semasa tunggu nak msuk upsi lepas spm..:)..tapi sy pandai sangat mnjahit..tngn tidak berseni..ok,menjahit sbb nk jd anak perempuan MA n AYAH yang sejati...hehe:)Amin..
ok!
dah kuar topik..haha
pas jalan2, kami nak tengok wayang..ni kali ke 2 sy nak tengok wayang..tp xjadi pun..hahaha..semua citer kartun,sy nk tngok, tp synaz xmau! nangis laju2..T___T
dalam hujan renyai2..sepoi2 bahasa, kami kuar dr alamanda dengan penuh kecewa..tiba2...
secara drastik,kami decide nak g i-city,..yahooooo...kami pun gerak g i-city dengan perasaan berbunga2..setelah beberapa kali makan buah langsat, kami smpai di i-city yang lip lap dengan cahaya lampu..hehehe:)

seronok..kami naik kete yang kat atas 2..(xtau nama apa)..asyik gelak2,tengok dah tamat masa..hahaha..seronok..tQ syg bwa iman jalan2..harap ini bukan dating kita yang terakhir sblum kamu menjadi ISTERI pakcik AZRON..hehe..sayang kmu Nurul Ashinaz...terima kasih buat iman gmbira..:') terharu..fie n amyra..walaupun kamu xjoin..tp tQ sgt, kamu adalah 2 oarang terawal wish birthday iman...sangat bermakna..terima ksih sayang:')sayang dan rindu kalian kerana ALLAH..<3 p="">

kami xtau nama kereta ni..tp seronok!:D

malu!!xreti pose mcm model syenaz..huhu


S.A.H.A.B.A.T..<3 td="">

kenangan bersama bakal isteri pakcik AZRON..hehe:) tahniah sayang

Ok..sekian sahaja..da tau umur sy berapa??hehe

:
:
:
:
:
v
22:)
selamat hari kelahiran kepada diri sendiri..
NUR IMANIE FATIHAH BINTI MOHD HUSSAIN...jadilah seorang yang kuat..
hamba yang taat pada ALLAH
anak yang taat pada MA n AYAH
adik yang baik kepada MEK ABGNGAH ABGCIK ABGYIE KAKNA
kakak yang baik kepada MOHD HAQEEQ HAQIMIE
mak sedara yang baik kepada ANK2 SEDARA..
menantu yang baik kepada bakal KELUARGA MENTUA..
isteri yang solehah kepada BAKAL SUAMI..
ibu mithali kepada ANK
guru yang baik kepada ANAK2 SYURGA
sahabat yang baik kepada SAHABAT yg menyayangi diri ini..
dan khalifah ALLAH yang bersyukur dengan nikmat kurnianMU..
ALLAHURABBI..
jadikanlah sy WANITA SYURGA..amin:')



Friday, March 29, 2013

post HARI LAHIR 160313 :)

assalamulaikum wbt..
Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Illahi kerana dengan izin dan limpah inayahNYA dapat sy mengupdate blog yang x seberapa ini..
22 tahun yang lepas,
16 Mac 1991 ,
1750 pm,
lahirlah seorang anak kecil untuk menumpang di bumi ALLAH yang fana ini, dilahirkan oleh seorang ibu sekuat Esah binti Salleh, pemilik nama Nur Imanie Fatihah Mohd Hussain sangat bertuah memiliki sebuah keluarga yang sangat menyayangi dirinya seadanya..menyayangi tanpa syarat, tanpa alasan...memiliki 3 abang yang sentiasa menjadi hero melindungi adik-adiknya, mempunyai 2 kakak, tempat bercerita dan bermanja dan seorang adik yang boleh diibaratkan madu dan hempedu..saya bahagia dan sangat bertuah..walaupun dilhirkan dalam sebuah keluarga yang serba kekurangan, sy bersyukur ALLAH masih memberi peluang untuk saya merasai nikmat kasih sayang yang tidak berbelah bagi..
Dalam menempuh hidup ini..bohonglah jika dikatakan saya tidak pernah didatangi ujian..kadangkala, ujian itu terlalu berat sehinggakan saya tidak mampu memikulnya.. TAPI saya yakin, ALLAH tidak akan menguji hambaNYA diluar kemampuan...menyelusuri onak dan duri selama 22 tahun, bnyk skli airmata menitis..bukan menyesali nasib diri tapi kerana bnyknya khilaf diri....subhanallah..
seringkali sy di uji dengan mainan emosi...kadangkala meniti di fikiran sy, kenapa saya dilahirkan sebagai seorang wanita yang sangat sensitif?hati ini mudah sangt tersentuh..moga saya menjadi seorang muslimah yang kuat hatinya..AMIN..doakan sy ye sahabat..:)
ma ayah...
terima ksih kerana membesarkan anakmu dengan penuh kesabaran..anak perempuan bongsu..terlalu sensitif.hanya ma ayah n keluarga shja yang memahami..jasa kalian tidak mampu dibalas..ALLAH, tempatkan kedua ibubapaku di SYURGAMU..
keluarga tercinta..terima ksih menjadikan diri ini insan yang istimewa..ada abang, kakak,aadik yang menceriakan...abg ipar, kakak ipar dan anak saudara yang tersayang..sy bahagia yaALLAH..walaupun tidak dilimpahi dengan harta kekayaan..sy kaya dengan kasih sayang..alhamdulillah..
sahabat2 tercinta..nurul ashinaz..fie...myra..thnks sayang sentiasa buat iman senyum..iman doakan kaliann bahagia dengan pilihan hati masing2..:)
shbt2 smkani.sktr..dip pakk..trmkasih sahabt..kalian sahabat terbaik:)
kepada sahabat yg telah mengKHIANATi persahabatn ini..terima ksih mengajar saya menilai mana sahabat yang membantu,mana sahabat yang menjatuhkan..terima kasih, tanpa kamu..sy tidak akan mengenal erti persahabatn sejati..:')
terima kasih ALLAH..mengurniakn sy senyuman di sebalik kedukaan:)


iman, fairuz and nemo masa interview ISMP..synaz driver peribadi iman..tq sayang:)

kami di majlis reunion lepas hantar thesis:)

fie..syenaz.iman:) syang slamnya


ibu tercinta..tiada pengganti:)
sje nak post gambar2 insan terpenting dalam hidup ini..sayang kalian kerana ALLAH..:)
nanti post gambar p I-city ngan cintahaty nurul ashinaz smpena birthday..tq sayang:D

Sunday, December 30, 2012

ALLAH..jagakan dia untukku:')

assalamualaikum wbt..
alhamdulillah..masih berkesempatan untuk menulis di blog ini..
hari ni terasa mcm nak menulis sesuatu tentang dia..
tinggal beberpa bulan sebelum dia fly ke sabah..hurmm..
sedih,but kena terima seadanya, 
kena memahami tugas dia..
walaupun pahit..tapi sy selalu pesan pada hati,
hati kena redha..
hati kena kuat..
hati mesti bertahan..
100710..
tarikh kami mula berkenalan..
menjadi sahabat yang saling melengkapi..
dia sahabt yang selalu disisi..sentiasa ada duka dan duka..
sentiasa meminjamkan bahu dan telinga untuk sy..
hasil dari passing2 num oleh seorang kawan yang
mungkin mempunyai niat untuk memperkenalkan sy kepadanya..
atau mempunyai niat yang sebaliknya..
wallahua'lam..
tapi hasil dri passing2 num 2..
kami menjadi sahabt..
alhamdulillah..
sehingga kami bergelar "tunang" tanggal 27 Nov 2012,
dia msih seperti pertama kali kenl dulu..
tidak berubanh..
sentiasa sabar melayani karenah budak2 sy yang melampau ni..huhuhu
terima kasih ALLAH..
dia lelaki yang sy sayang selain ayh n family sy..
YA ALLAH..
kuatkanlah ikatan hati antara kami..
utuhkan hubungan kami sehingga ke jinjang pelamin..
eratkan percintaan kami hingga SyurgaMu Ya ALLAH..
terima ksih ALLAH..
mengurniakan "sahabat" yang setia..
yang tidak goyah pada persahabatnnya walaupun banyak kerenah sy yang menguji kesabarnnya..
yang menegur kesilapan sy ..
yang menasihati sy..
yang menjadikan keluarga sy seperti keluarganya juga..
terima ksih ALLAH..
YA ALLAH...
jika dia jodohku,tetapkanlah dan kuatkan hati kami untuk bertaut di jalanMU..
jika sebaliknya..kuatkan hati kami untuk melalui hari-hari yang mendatang dengan penuh ketabahan dan ketaqwaan...
Amin..
:
:
:
:
:
:
:
:
V

:
:
:
:
:
:
:
V

:
:
:
:
V

ALLAH..jagakan dia untukku..:')
Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku
Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku..
:)wassalam